Η Δ.ΕΝ με αφορμή τις δηλώσεις των καθεστωτικών κομμάτων για το Διεθνές όνομα των Σκοπίων & εν όψη της έναρξης των συνομιλιών ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ & ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ των Ελλήνων πολιτών προβαίνει στην ακόλουθη ανακοίνωση:

Η ιστορία της «προσωρινής ονομασίας»  ΠΓΔΜ ή FYROM δεν είναι ευρέως γνωστή γιατί επικαλύπτεται από την αντιπαράθεση σχετικά με την εκκολαπτόμενη επί 25 χρόνια «σύνθετη ονομασία» των Σκοπίων.
Αποτελεί όμως ατράνταχτη απόδειξη πως το βαθειά πορωμένο πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης δεν εξυπηρετεί μόνο ξένα ή ντόπια «συμφέροντα», αλλά είναι συνειδητά διατεθειμένο ακόμα και να τα  ξεπεράσει, προκειμένου να βλάψει άμεσα και ανεπανόρθωτα την ίδια τη χώρα μας.

Παραμένει να αποδειχθεί αν η Απόφαση του Συμβουλίου των Αρχηγών της 13ης Απριλίου 1992, για απόρριψη της ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγά του, ήταν εντελώς προσχηματική.

Όρθωσαν δηλαδή εκείνη τη στιγμή ένα προπέτασμα καπνού για την  αποφόρτιση του παλλαϊκού ξεσηκωμού, μέχρι να λειτουργήσουν παρασκηνιακά η μυστική διπλωματία και οι μηχανισμοί αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, ώστε να επιβληθεί αιφνιδιαστικά η χειρότερη δυνατή λύση, ως «μοναδική και αναπόφευκτη», με το φαιδρό επιχείρημα του «παράθυρου ευκαιρίας».

Θυμίζουμε:

Μετά τηv συνάντηση των Ελλήνων Πολιτικών Αρχηγών την 18/2/1992, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος, διάβασε στις τηλεοράσεις και τα άλλα Μ.Μ.Ε το ακόλουθο επίσημο κοινό ανακοινωθέν των Αρχηγών:
«Η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου ’91 με την αυτονόητη διευκρίνηση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη Μακεδονία».

Στις 27 Ιουνίου 1992 οι ηγέτες της Ενωμένης Ευρώπης ψήφισαν ομόφωνα και συμφώνησαν με την Ελληνική θέση ότι θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως ανεξάρτητο κράτος «μόνον εάν η ονομασία δεν περιέχει τη λέξη Μακεδονία».

Στις 24 Ιανουαρίου 1993 τρεις  χώρες της Ε. Ε. η Αγγλία, η Γαλλία και η Ισπανία με τη σύμφωνη γνώμη της τότε Ελληνικής κυβέρνησης  πρότειναν αναγνώριση των Σκοπίων από τα Ηνωμένα Έθνη με μια δήθεν συμβιβαστική ονομασία. Πρότειναν αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Πρώην-Γιουγκοσλαβική-Δημοκρατία-της Μακεδονίας» (FYROM).

Αυτό που ακολούθησε ήταν ένα τρίμηνο γεμάτο παραπληροφόρηση και αποπροσανατολισμό της Ελληνικής κοινής γνώμης, οι συζητήσεις και οι «αγώνες» περιστρέφονταν γύρω από δευτερεύοντα και τριτεύοντα θέματα. Σημαίες, σύμβολα, παληκαρισμοί, Μαγκιές, Τουρκικές παρενοχλήσεις οτιδήποτε άλλο παρά το όνομα Μακεδονία απασχολούσαν την κοινή γνώμη που ενδιαφερόταν.

Τελικά οι μάσκες  έπεσαν

Στις 7 Απριλίου 1993 επίσημα πια, με επιστολή προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εν ονόματι της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης του Κων/νου Μητσοτάκη, ο τότε Υπουργός Εξωτερικών  Μιχάλης Παπακωνσταντίνου ανήγγειλε γραπτώς στα Ηνωμένα Έθνη ότι η Ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται την συμβιβαστική πρόταση με την οποία τα Ηνωμένα Έθνη θα αναγνωρίσουν το νοτιότερο τμήμα της πρώην Γιουγκοσλαβίας ως νέο κράτος με την ονομασία «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Την ίδια μέρα, στις 7 Απριλίου 1993 η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε την αναγνώριση του νέου κράτους και φυσικά έτσι ψήφισε και ο αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη

Η Δ.ΕΝ απευθύνεται στον Ελληνικό λαό & δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση:

1) Ότι ήλθε η ώρα να σταματήσει η Κατάπτωση και η Ταπείνωση της Ελλάδος

2) Δεν δεχόμαστε την χρήση σύνθετης ονομασίας που εμπεριέχει το όνομα Μακεδονία, ούτε παράγωγο ή   ομόριζο αυτού και παραμένουμε πιστοί στην ομόφωνη απόφαση των πολιτικών αρχηγών στις 18/2/1992!

3) ΝΑΙ στην Ελλάδα της Ειρήνης, της Εθνικής ασφάλειας, της Αξιοπρέπειας και της Υπερηφάνειας!

4) ΝΑΙ στην ΕΛΛΑΔΑ της Ιστορίας, της Δημιουργικότητας, της Εθνικής ενότητας, και της Ελληνικής Παιδείας

5) Μακεδονία σημαίνει Ιστορία, Μέγας Αλέξανδρος, Φίλιππος, Θεσσαλονίκη, Βεργίνα, Πέλλα, Άγιον Όρος, Παύλος Μελάς, Μακεδονομάχοι, Αριστοτέλης, Φιλοσοφία, Τέχνες, Πολιτισμός,  Γλώσσα, Παράδοση, Ήθη, Έθιμα και πολλά ακόμη!

6) Δεν θα επιτρέψουμε να παραδοθεί και να χαριστεί το όνομα της Μακεδονίας, στους πρώτους τυχάρπαστους Ιστοριοκάπηλους, που με περίσσιο θράσος «τολμούν» έτσι να αυτοπροσδιορίζονται και να το αξιώνουν κι έτσι να γίνει η γενιά μας αιτία στο μέλλον, να αποκτήσει η Πατρίδα μας κι άλλες «Γκρίζες Ζώνες», στα Βορειοκεντρικά μας σύνορα αυτή τη φορά και να δώσουμε την ευκαιρία να εκφράσουν κάποτε αυτοί οι Καιροσκόποι, τις Αλυτρωτικές τους επιδιώξεις με «Εθνικά επιχειρήματα» και δηλώνουμε ότι όλοι οι Έλληνες θα αγωνισθούμε μέχρι την δικαίωσή μας για την υπεράσπιση της Μακεδονίας, σύμφωνα με τα Εθνικά και Συνταγματικά μας δικαιώματα, αλλά κυρίως σύμφωνα με τις Εθνικές, Συνταγματικές, Ηθικές και Ιστορικές μας Υποχρεώσεις!

 

 

 den-logo

Print Friendly, PDF & Email