Αγαπητοί Συναγωνιστές και Φίλοι της Δημοκρατικής Ενότητας (Δ.ΕΝ.) Ελευθέρων Πολιτών,

Οι διαδικασίες ολοκλήρωσης της λειτουργίας του πολιτικού μας φορέα, συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς.

Μετά την κατάθεση και την επισημοποίηση του φορέα μας στον Άρειο Πάγο, (όπου εκεί έγινε το πρώτο επίσημο βήμα για την Ίδρυση του), έπρεπε να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες, για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία και με όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις που απαιτούνται.

Σύμφωνα με αυτά που προβλέπονται από το νόμο και το καταστατικό μας και πιστοί στις δεσμεύσεις που πήραμε εξ αρχής, έπρεπε να προβούμε στην δημιουργία νέου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένες αρμοδιότητες, επίσημης πλέον εκπροσώπησης, όπου απαιτηθεί.

Η αποστολή του νέου προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου είναι :

1ον) Να ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες πιστοποίησης και έναρξης πλήρους λειτουργίας που απομένουν και απαιτούν νόμιμη και επίσημη εκπροσώπηση.

Αυτές είναι :      

α. Η έκδοση φορολογικών στοιχείων (ΑΦΜ) και η απόκτηση φορολογικής οντότητας ως Νομικό Πρόσωπο (Ν.Π.Δ.Δ.), με ταυτόχρονη δήλωση της έδρας του.  

Ως προς αυτό, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία αυτή έχει ήδη ολοκληρωθεί και πλέον ο φορέας έχει αριθμό φορολογικού του μητρώου και επίσημη έδρα.

β. Το άνοιγμα τριών (3) τραπεζικών λογαριασμών (όπως ο νόμος προβλέπει) σε αντίστοιχες Ελληνικές τράπεζες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του.

Σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία των αιτήσεων έχει ήδη τελεσθεί και εκκρεμούν οι απαντήσεις των τραπεζών, οι οποίες είναι οι εξής: ΕΘΝΙΚΗ, ALPHA BANK και EUROBANK 

γ. Να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες εγκατάστασης και εξοπλισμού της έδρας του πολιτικού φορέα (Τηλέφωνα, ΔΕΗ, λοιποί Δημόσιοι Οργανισμοί).

Στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζουμε ότι η συμβολή σας στον τομέα του εξοπλισμού των γραφείων μας, είναι αναγκαία και όχι επιβεβελημένη. 

δ. Τέλος, η ολοκλήρωση της πιστοποίησης του πολιτικού φορέα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, η οποία θα τελεσθεί αφού ολοκληρωθούν πλήρως, όλα τα ανωτέρω.

2ον) Να οδηγήσει τον πολιτικό φορέα στο Ιδρυτικό του συνέδριο, πράττοντας τα εξής:

α) Να θέσει σε εφαρμογή τις οργανωτικές δομές που απαιτούνται ανά την επικράτεια σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα  από το Καταστατικό.

Για τον λόγο αυτό, καλούμε τα ενδιαφερόμενα μέλη να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην Γραμματεία του πολιτικού μας φορέα, υπόψιν του νέου Γενικού Γραμματέα, Αναστάσιου Αποσπόρη (τηλ: 693 9095 841)

β) Να εκκινήσει τον προσυνεδριακό διάλογο, δημιουργώντας διαδικτυακή πύλη διαβούλευσης των πολιτών (forum), όπου θα παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να καταθέτουν τις προτάσεις, τις ιδέες και τις ερωτήσεις τους στα πλαίσια ενός γόνιμου, επικοδομητικού και χωρίς αποκλεισμούς διάλογο.

Ηδη η ηλεκτρονική πύλη διαβούλευσης,  είναι εγκατεστημένη στην Επίσημη Ιστοσελίδα του φορέα μας, στην ενότητα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και στο σύνδεσμο : Είσοδος στο FORUM. Οι αρχικές προτάσεις της Διοικούσας Επιτροπής θα είναι διαθέσιμες σε λίγες ημέρες, όπου και θα ξεκινήσει και επίσημα η προσυνεδριακή διαβούλευση, με σχετική ανακοίνωση που θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Μπορείτε επίσης να αποστέλλεται τις προτάσεις σας εγγράφως και μέσω email στη διεύθυνση: info@den.com.gr , ή να τις καταθέτεται αυτοπροσώπως στα γραφεία του πολιτικού μας φορέα (Αρτάκης 109, στη Νέα Σμύρνη).

 

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ

 

Το ιδρυτικό προεδρείο της «Δημοκρατικής Ενότητας Ελευθέρων Πολιτών» συνεδρίασε σε ολομέλεια την Κυριακή 20/3/2016 και ώρα 11.00 πμ  στην Ν. Σμύρνη και αποφάσισε ομόφωνα τα ακόλουθα:

Α. Διορίζει τα ακόλουθα ιδρυτικά μέλη, ως την νέα προσωρινή διοικούσα (μέχρι το συνέδριο) και η οποία θα πρέπει να συσταθεί σε Σώμα εντός των επομένων τριών (3) ημερών.

 1. Σαβουλίδης Χαράλαμπος του Δημητρίου – Πρόεδρος/Επικεφαλής
 2. Λαμπρόπουλος Νικόλαος του Αντωνίου – Αντιπρόεδρος
 3. Αποσπόρης Αναστάσιος του Ιωάννη – Γενικός Γραμματέας
 4. Λιάκου Παρασκευή του Αρχοντή – Ταμίας
 5. Καλδής Ηλίας του Αθανασίου – Εκπρ. Τύπου & Επικοινωνίας
 6. Αντωναράκης Νικόλαος του Κυριάκου – Μέλος ΔΣ
 7. Ασημακόπουλος Δημήτριος του Ευσταθίου – Μέλος ΔΣ
 8. Βλαστάρης Νικόλαος του Ιωάννη – Μέλος ΔΣ
 9. Εφεντάκης Ιωάννης του Εμμανουήλ – Μέλος ΔΣ
 10. Κωτσάκη Μελίνα – Μέλος ΔΣ
 11. Τσονόπουλος Παναγιώτης του Δημητρίου – Μέλος ΔΣ

 

Β. Η ελεγκτική επιτροπή μέχρι το συνέδριο, αποφασίστηκε να αποτελείται από:

 1. Σαρρής Γεώργιος του Εμμανουήλ – Μέλος (Ελευθερία)
 2. Μασσέλος Ιωάννης του Νικολάου – Μέλος (Ελευθερία)
 3. Δαβίτη Άννα του Αθανασίου – Μέλος (Ελευθερία)
 4. Θεοχάρης Αθανάσιος του Αντωνίου – Μέλος
 5. Ιντζόγλου Αναστασία του Χαραλάμπου – Μέλος (Ελευθερία)
 6. Κάργα Βασιλική του Γεωργίου – Μέλος
 7. Πουλημένος Χρήστος του Ιωάννη – Μέλος
 8. Σπηλιοτοπούλου Μαρία του Γεωργίου – Μέλος
 9. Τσοκτουρίδης Κωνσταντίνος του Χαραλάμπους – Μέλος
 10. Καλλός Αιμίλιος του Δημητρίου – Μέλος
 11. Χριστοδουλάρης Σωκράτης του Λεωνίδα – Μέλος

 

ypografes

 

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της απερχόμενης Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, για την πολύτιμη συνεισφορά, τον υπέροχο αγώνα της μέχρι σήμερα, και την επιτυχή ολοκλήρωση της Ίδρυσης του Πολιτικού μας Φορέα. 

Print Friendly, PDF & Email