Μετά από κάθε φυσική ή μη καταστροφή, ακούμε τους πολίτες να λένε, «κράτος ΔΕΝ υπάρχει».  Ύστερα από την διαπίστωση αυτή, η καθημερινότητα συνεχίζει την συνήθη πορεία της, χωρίς κανείς να πράττει τίποτα ουσιαστικό, να αλλάξει τα δεδομένα.  Αν ο πολίτης ΔΕΝ κατανοήσει ότι  ο ίδιος αποτελεί το κράτος και όχι οι εκάστοτε, που κάθε φορά επιλέγει, με σαθρά κομματικά και ιδεοληπτικά κριτήρια, αν ΔΕΝ συνειδητοποιήσει μόνος του, ότι πρέπει να οργανωθεί στις τοπικές του κοινωνίες, για να προστατεύσει : την ποιότητα διαβίωσης του ιδίου και των γειτόνων του, το περιβάλλον και την ασφάλεια όλων αυτών, τότε οι επιτηδευμένες ασύμμετρες απειλές, «ροκανίζοντας» με σταθερούς  στρατηγικούς ρυθμούς, την όποια φυσική ομορφιά διακοσμούσε την όμορφη αυτή γη, θα πλησιάζουν όλο και πιο κοντά να απειλούν την ανθρώπινη ζωή, με την εξουσία απροκάλυπτα να μην νοιάζεται, ή να μεριμνά για αυτήν.  

Γιατί ;;; Γιατί η εξουσία έχει πάντα τα δικά της μακροπρόθεσμα άγνωστα σχέδια. Την βολεύει με άλλα λόγια, το λάδωμα,  η ύπαρξη των οικοπεδοφάγων, η άναρχη δόμηση , οι αδιέξοδοι δρόμοι, έτσι ώστε να καλύπτεται με βάση τον αποπροσανατολισμό, ανετότερα το έργο των πληρωμένων πυρομανών, προερχομένων από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρικούς παράγοντες και  η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής, που δικαιολογημένα καμουφλάρονται κάτω από το πέπλο της συνωμοσιολογίας, διότι πως αλλιώς θα αιτιολογηθεί η φορολόγηση της «κλιματικής αλλαγής», κ.α.  Οι μαρτυρίες περί πρωτοφανούς φυσικού φαινομένου, το άναρχο των ριπών των ανέμων που μετέφεραν την φωτιά από αέρος, αλλά και οι προσωπικές εμπειρίες καθενός από εμάς, επιβεβαιώνουν αυτόν τον κανόνα.  Μπορούμε να ακούσουμε επίσης, τι απεκάλυψε ο Αθανάσιος Κοσμόπουλος, αναλυτής της Διεθνούς ασφάλειας, περί υβριδικού πολέμου.  

Το γιατί ΔΕΝ υπάρχει οργανωμένο και φιλικό κράτος προς τον Έλληνα πολίτη, ενώ αυτό συνεχώς διογκώνεται,  το αντιλαμβανόμαστε,  όταν οι «ισχυροί» απροκάλυπτα μας επιβεβαιώνουν, με διάφορες μεθοδεύσεις, πως «η πατρίδα ΔΕΝ μας ανήκε, για να θέλουμε να μας ανήκει τώρα».  Όπως για παράδειγμα συμβαίνει στην περιοχή των Μεγάρων, όπου ενδιαφέρονται να στήσουν ορυχεία για εξόρυξη βωξίτη, με τους κατοίκους να αντιτίθενται στα σχέδια του ομίλου Μυτιληναίου, σθεναρά.  Αν δηλαδή ΔΕΝ καταστραφεί μια περιοχή, από φωτιά ή πλημμύρες, θα την καταστρέψουν, ή φιλοδοξούν να την καταστρέψουν, οι άρπαγες και οι κερδοσκόποι, δυσκολότερα μεν, αλλά προκλητικότερα δε.  Η συγκεκριμένη περιοχή εξάλλου είναι ήδη επιβαρυμένη.  Αρκεί αυτό ;;; Για να διαβάσουμε εδώ, με ποια κριτήρια έγιναν προσλήψεις στην πυροπροστασία.  Οι εγκληματικοί αριθμοί των μορίων, μιλούν από μόνοι τους .  Να διαβάσουμε επίσης, ποιες ήταν οι εγκληματικές ελλείψεις στην προκήρυξη αυτών των προσλήψεων. 

Άκουγα τον Μιχάλη Μιχαήλ, αξιωματικό της πυροσβεστικής ε.α, στην εκπομπή της Σίας Κοσιώνη (25.07.2018), όπου ανέφερε τα εξής : «Εδώ και μία εικοσαετία αποσαθρώθηκε το σύστημα πυροπροστασίας, συνειδητά. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο και θέμα χρόνου να εκδηλωθεί. Οι αποδείξεις του φαινομένου είναι οι εξής. Διαχώρισαν το επιστημονικό σκέλος (δασολόγους, δασοπόνους, μετεωρολόγους και δασικές υπηρεσίες) από την καταστολή (πυροσβεστικό σώμα), με αποτέλεσμα να μην συνεργάζονται από κοινού στον σχεδιασμό και την οργάνωση, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.  Στο πυροσβεστικό σώμα ενώ προσλήφθηκαν 219 δασοπόνοι και δασολόγοι, μετά βίας αξιοποιήθηκαν 10, στα τόσα χρόνια. Το θεωρείτε εσείς αυτό τυχαίο ;;; Όπως επίσης, την τελευταία δεκαετία έχει μειωθεί ο προϋπολογισμός του σώματος κατά 120 εκατ., (40% τα τελευταία χρόνια), στην δε δασική υπηρεσία δίνεται μόνον το 0,035% του προϋπολογισμού.  Θα σας θυμίσω την δήλωση του υπαρχηγού του πυροσβεστικού σώματος το 2006, στην οποία είχε πει ότι : το πυροσβεστικό σώμα ΔΕΝ είναι σε θέση να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα ΔΥΟ μεγάλα συμβάντα, επειδή ο ίδιος γνώριζε τις αδυναμίες, όπως έλλειψη προσωπικού, έλλειψη μέσων και γενικότερα έλλειψη επιστημονικού σχεδιασμού.  Να λάβετε υπ’ όψη σας ότι, σήμερα η οργανική δύναμη του σώματος είναι πίσω από αυτήν του 2001 (!!!)  Οπότε έχουμε μεγάλα συμβάντα σε έκταση, με μικρό ανθρώπινο δυναμικό, με πεπαλαιωμένο εξοπλισμό που ΔΕΝ ανταποκρίνεται σε αυτές τις ανάγκες.  Προσέξτε επίσης αυτό. Υπάρχει το σχέδιο «Ξενοκράτης», το οποίο εκπονήθηκε το 2003, αναμορφώθηκε το 2006, ακριβώς στο σκέλος διαχείρισης ανθρωπίνων απωλειών. Αυτό λοιπόν το σχέδιο κρίνεται στην πράξη και το 2006 και το 2007. Ότι δηλαδή είναι ένα έγγραφο ντοκουμέντο με οδηγίες και κατευθύνσεις, υποδομών και οργάνωσης, το οποίο όμως μένει στην αδράνεια….»  

Επιπλέον, 45 φορείς είναι οι «αρμόδιοι» για 9 ειδικότητες (!!!) Στο εξωτερικό, σε ανάλογες έκτακτες περιπτώσεις, ένας είναι ο υπεύθυνος, ο πρωθυπουργός της Χώρας και οι υπόλοιποι υπουργοί, απλώς διατάσσονται να εκτελούν εντολές.      

Προληπτικές ασκήσεις, χάρτες κινδύνου και ενημερώσεις των κατοίκων, ουδέποτε υπήρχαν ή γίνονταν, ούτε όμως και οι κάτοικοι το επεδίωκαν.  Βεβαίως ΔΕΝ ήταν υπεύθυνοι οι ίδιοι που κάηκαν τα σπίτια τους.  Επομένως, οι ευθύνες των δημάρχων είναι τεράστιες. Έτσι φθάνει η στιγμή, όπου οι λάθος οδηγίες και οι λάθος εκτιμήσεις των ανευθυνο-υπεύθυνων, σαν τον αντι-περιφερειάρχη Πέτρο Φιλίππου ή την Ρένα Δούρου,  ολοκληρώνουν την καταστροφή και προκαλούν τον θάνατο.  

Το εξουσιαστικό σύστημα, που είναι καλός γνώστης των μειονεκτημάτων μιας κοινωνίας,  αφού εκείνο τα υπέθαλψε και τα καλλιέργησε, γνωρίζει πώς να εκμεταλλευθεί τα ελαττώματα και να τα στρέψει τιμωρητικά, ενάντια σε αυτήν.  Γιατί η ενοχή είναι αυτή που καθηλώνει, ενώ αντίθετα η ανάληψη ευθύνης δραστηριοποιεί, άρα είναι πράξη απόλυτα μη επιθυμητή, από κάθε επιβουλευόμενο.  

Το εξουσιαστικό σύστημα όμως, πάντα με αυτόν τον τρόπο ενεργούσε, γιατί γνωρίζει ότι οι κοινωνίες ΔΕΝ μαθαίνουν, ξεχνούν εύκολα, ΔΕΝ  προβληματίζονται, ή προβληματίζονται ευκαιριακά.  

Πως αλλιώς να εξηγηθεί η μη ύπαρξη κρουνών στην περιοχή του Καλάμου, όταν αυτοί τοποθετήθηκαν μόνον μετά την περσινή καταστροφική φωτιά ;;; Πως να εξηγηθεί η μη κοπή από του Δήμους, των ξερών χόρτων στα κράσπεδα των οδικών αρτηριών, μέχρι και το τέλος Ιουλίου (;;;) Πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η μη λειτουργία των κρουνών στην περιοχή «Μάτι», σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων ;;; Γιατί ΔΕΝ χρησιμοποιήθηκαν οι κρουνοί της Λεωφόρου Μαραθώνος, για ανεφοδιασμό  όσων πυροσβεστικών οχημάτων ήταν διαθέσιμα, (αφού το βάρος είχε πέσει στην Κινέττα και σε άλλα πύρινα μέτωπα), πολύ πριν περάσει η φωτιά από την Λεωφόρο στις παραθαλάσσιες περιοχές, γνωρίζοντας πως μετά θα χάνονταν τα πάντα  ;;; Επομένως η συντήρηση της πυροπροστασίας, ήταν συνειδητά ανύπαρκτη. Πως αλλιώς να ερμηνευτεί, ότι όταν δύο μέτρα γης είναι αρκετά να μας φιλοξενήσουν στην τελευταία μας κατοικία, ενώ εν ζωή, ελάχιστα παραπάνω μέτρα γης διεκδικούνται, είτε εις βάρος του γείτονα, είτε εις βάρος της διαπλάτυνσης ενός στενοσόκακου, είτε εις βάρος της κατασκευής εγκάρσιων δρόμων διαφυγής και ΔΕΝ είναι αρκετά να ικανοποιήσουν την ανθρώπινη ματαιοδοξία ;;; Αντ΄ αυτού υψώθηκαν τοίχοι προστασίας περίκλειστων ιδιοκτησιών, που νόμιζαν πως έτσι διαφυλάττουν τις περιουσίες τους, ή ότι ικανοποιούν την αλαζονεία τους, διαθέτοντας ιδιωτική περίφρακτη πρόσβαση στην παραλία.  

Κανονικά κανείς ΔΕΝ θα έπρεπε να περιμένει, ότι η επόμενη ημέρα ή οι επόμενες ημέρες της καταστροφής, θα διέφεραν από τις αμέτρητες άλλες, προηγούμενων καταστροφών, δηλαδή στο να αναλώνονται άπαντες επί ώρες, για το «ποιος είναι ο ένοχος».  Οι πάντες είναι ένοχοι,  όμως ΔΕΝ βαρύνονται όλοι με το ίδιο ποσοστό, έστω και αν η βλακεία, ή η αδιαφορία ή η αμάθεια των περισσοτέρων εξ ημών, είναι υπέρμετρη. 

Αδυνατώ επίσης να μην αναρωτηθώ, ποιο  ακόμα χειρότερο γεγονός επισκιάζεται, όπως είθισται να συμβαίνει, πίσω από την οδυνηρή αυτήν τραγωδία.  Τα περισσότερα σπίτια των πληγέντων περιοχών, κρίθηκαν ακατάλληλα προς χρήση.  Όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις περιοχές αυτές και το ερώτημα είναι : ποιοι θα τους αντικαταστήσουν, με ποιόν τρόπο και κάτω από πιο κρυφό σχεδιασμό ;;;                                                                            ΑΠΟ ΤΟ 2000 ΕΧΟΥΝ ΚΑΕΙ 8.500.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 4.000.000 ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΡΗΣΗ (!!!)        https://www.youtube.com/watch?v=WtTizWNgMW4    

Ποιοι εποφθαλμιούν τις ακτές της Αττικής μας ;;;          

Ταυτόχρονα το Σκοπιανό από πρώτη είδηση, βρίσκεται σήμερα στα αζήτητα.

Όπως συμβαίνει ύστερα από κάθε καταστροφή, έρχεται η ώρα της κατ’ επίφαση «φιλανθρωπίας» των εξουσιαζόντων.  Θεωρείται προσφορά η απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ,  που ;;;, στα καμένα ή μη κατοικήσιμα ερείπια. Προσφέρονται δήθεν επιδόματα, ή εφ άπαξ χρηματικά βοηθήματα (ψίχουλα) και εξάμηνης διάρκειας φοροεισπρακτικές παρατάσεις. Πάλι καλά που ΔΕΝ έχουν το θράσος να απαιτήσουν…. ισοδύναμα μέτρα. Η αρπαγή των σπιτιών από τις τράπεζες, μέσω των πλειστηριασμών, συνεχίζεται, με… «φιλανθρωπικές» εξαιρέσεις. Η ένωση των …. «ελληνικών» (ανέκδοτο) τραπεζών, ακολουθώντας την ίδια τακτική, αντί να λογοδοτούν που πήγαν τα 183 δις που έλαβαν με την υποστήριξη των δημοσίων εγγυήσεων, φορτώνοντας και μη εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους, σε όλους τους φορολογουμένους, εξήγγειλαν «φιλανθρωπικά» μέτρα, για τους πληγέντες.  

Επιβεβαιώνεται ο κανόνας, ότι κάθε καταστροφή, δίνει την ευκαιρία στους «φιλάνθρωπους» να ξεμυτίζουν,  είτε για να εξιδανικεύσουν το στραπατσαρισμένο τους προφίλ, είτε για να ρίξουν στάχτη στις παρανομίες τους, είτε για να επιτύχουν οφέλη από την αυτοπροβολή τους. 

Η μόνη γνήσια, ανιδιοτελής και αυθόρμητη αλληλεγγύη, είναι η παραδειγματική συμπαράσταση και η αμέριστη προσφορά, των όσων συμπατριωτών μας προσέτρεξαν στους πληγέντες και συνεχίσουν να το κάνουν.  

Για όλες αυτές τις Εθνικές τραγωδίες (Θράκη, Σκοπιανό, Αιγαίο, Ιόνιο, Κύπρος), τα προσχεδιασμένα εγκλήματα που υφιστάμεθα (η ανυπαρξία Ελληνικής παιδείας και δημόσιας υγείας, η κατεστραμμένη Εθνική οικονομία, η νέας μορφής παιδομάζωμα και εκμετάλλευση, εξ αιτίας της φυγής χιλιάδων νέων, κ.α) και η γενοκτονία που συντελείται, όλοι εμείς που νοιώθουμε Έλληνες, έχουμε υποχρέωση να διεκδικήσουμε τις ζωές μας, την πατρίδα μας και τα κλεμμένα, με αγωγές και μηνύσεις.  Ο καιρός πλησιάζει και ο καθένας από εμάς πρέπει να πάρει σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις.  

Νάγια Δρακονταειδή

Print Friendly, PDF & Email